Ja ik weet het, ik begin straks nog op een foodie blog te lijken ipv een chronische whatever blog maar goed, eten is dan ook lekker! Experimenteren is fantastisch! En fodmappen is interessant. En dan soms vind je interessante recepten online, waarna je besluit zelf te experimenteren en een variant te maken. Maar don' no wurrie, me ole frends! Ik heb zat blogmateriaal komend die niet recepten zijn. Zoals het herintroduceren van spelt in mijn dieet... en gebroken tenen. Wat???? Ja echt. Later. Niet nu.
Dit recept is ongeveer. Als je het helemaal vegan wil maken, gebruik dan of gewoon wat meer harde kokosolie, of wat kokoscream. Vooral die laatste kan erg lekker zijn en je kan die gewoon goedkoop kopen bij je lokale supermarkt.
Goed, de hoeveelheden ga je lekker baseren op smaak en op de hoeveelheid koekjes die je wil maken, maar wees niet zuinig met de pindakaas als je een goede pindasmaak wil hebben, mmmmkay?
Nodig:
Pindakaas dus
Kokosolie
Suiker wat voor suiker je ook wil gebruiken (geen honing, je hebt iets nodig met een structuur) en in dit geval is zoetstof bv ook mogelijk.
Glutenvrije havermout
Ei (vegan instructie eerder in de blog)
Maiszetmeel
Als je het hebt eiwitpoeder van rijstproteine of hennepproteine, maar je kan ook gewoon wat meer maiszetmeel gebruiken of arrowroot als je dat hebt.
Gooi de ei in een grote kom en geef het een goede roer. Suiker erbij en opnieuw. Gooi op dit punt er wat proteinepoeder erin (gewoon eiwitpoeder kan trouwens ook) en maak het zo dik dat het bijna lijkt of muffinbakmix zegt maar. Dik maar niet te. Tijd om er pindakaas door te gaan lepelen. Proef tussendoor, of er meer bij moet of meer suiker eventueel ook. Lepel wat kokosolie in een bakje en magnetron tot het liquid is en gooi het bij de mix en roer tot alles lekker glimt. Geloof me je hebt de hardheid die het later brengt hard nodig als de koekjes afgekoeld zijn.
Laatste 2 stappen. Gebruik de maiszetmeel (opnieuw als je al eerder gebruikte) om het echt goed dik te maken. Daarna doe je de havermout erbij en wees zeker niet zuinig. Roer het goed tot alles vermengd is.
Neem een bakplaat of wat je oven gebruikt, met bakpapier en een gewone lepel. Maak met de lepel de koekjes en leg ze op het bakpapier. Halverwege de oven voorverwarmen. 190 voor een hetelucht is denk ik 180 voor elektrisch. Doe de koekjes erin voor 20 minuutjes. Check ze daarna even, als nog te zacht, paar minuten langer.
En daar zijn ze dan, fodmapvrije koekjes, nom!! Oh en euh je kan ze ook eten als ontbijt, dompelen in wat amandelmelk of gewoon dat ernaast drinken, en ze smaken het lekkerst warm, dus verwarm ze even voor voor je ze eet! Het is niet nodig maar net even nog wat lekkerder. Bon apetit eet smakelijk!
Dit recept is ongeveer. Als je het helemaal vegan wil maken, gebruik dan of gewoon wat meer harde kokosolie, of wat kokoscream. Vooral die laatste kan erg lekker zijn en je kan die gewoon goedkoop kopen bij je lokale supermarkt.
Goed, de hoeveelheden ga je lekker baseren op smaak en op de hoeveelheid koekjes die je wil maken, maar wees niet zuinig met de pindakaas als je een goede pindasmaak wil hebben, mmmmkay?
Nodig:
Pindakaas dus
Kokosolie
Suiker wat voor suiker je ook wil gebruiken (geen honing, je hebt iets nodig met een structuur) en in dit geval is zoetstof bv ook mogelijk.
Glutenvrije havermout
Ei (vegan instructie eerder in de blog)
Maiszetmeel
Als je het hebt eiwitpoeder van rijstproteine of hennepproteine, maar je kan ook gewoon wat meer maiszetmeel gebruiken of arrowroot als je dat hebt.
Gooi de ei in een grote kom en geef het een goede roer. Suiker erbij en opnieuw. Gooi op dit punt er wat proteinepoeder erin (gewoon eiwitpoeder kan trouwens ook) en maak het zo dik dat het bijna lijkt of muffinbakmix zegt maar. Dik maar niet te. Tijd om er pindakaas door te gaan lepelen. Proef tussendoor, of er meer bij moet of meer suiker eventueel ook. Lepel wat kokosolie in een bakje en magnetron tot het liquid is en gooi het bij de mix en roer tot alles lekker glimt. Geloof me je hebt de hardheid die het later brengt hard nodig als de koekjes afgekoeld zijn.
Laatste 2 stappen. Gebruik de maiszetmeel (opnieuw als je al eerder gebruikte) om het echt goed dik te maken. Daarna doe je de havermout erbij en wees zeker niet zuinig. Roer het goed tot alles vermengd is.
Neem een bakplaat of wat je oven gebruikt, met bakpapier en een gewone lepel. Maak met de lepel de koekjes en leg ze op het bakpapier. Halverwege de oven voorverwarmen. 190 voor een hetelucht is denk ik 180 voor elektrisch. Doe de koekjes erin voor 20 minuutjes. Check ze daarna even, als nog te zacht, paar minuten langer.
En daar zijn ze dan, fodmapvrije koekjes, nom!! Oh en euh je kan ze ook eten als ontbijt, dompelen in wat amandelmelk of gewoon dat ernaast drinken, en ze smaken het lekkerst warm, dus verwarm ze even voor voor je ze eet! Het is niet nodig maar net even nog wat lekkerder. Bon apetit eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten