Tijd voor een recept! Een heerlijk nommie pizza recept voor alle fodmappers die pizza missen. Hij is ook aan te passen voor vegans en vegetariers. Ik moet er bij vermelden dat hij wat strenger is dan gemiddeld fodmap omdat ik ook koemelk vermijd en niet alleen lactose, en ik vermijd alles van soja vanwege die allergie en ik mag dus zelfs de kleinste soja dingen niet.
Ik ga trouwens kijken of ik betere, andere pizza bodems kan vinden dan ik heb gebruikt, want sommige vallen snel uit elkaar. Experimenteer er dus zelf ook mee!
Tijd voor de pizza. Snij wat champignonetjes en ong een halve paprika in stukjes. Snij ook naar smaak wat van de cervelaat en ham op en neem als nodig wat spekreepjes. Mix de boel door elkaar. Verwarm de oven voor.
Kluts de ei, en bestrijk de pizzabodem er mee, vooral als de kreng uit elkaar valt. Zorg ook voor een stabiele bodem voor de bodem, als in een manier waarop je het in oven krijgt (meeste ovens is dat gewoon de plaat eruit halen voor voorverwarmen en de pizza op bakpapier erop liggen, maar elke oven is anders.). Haal de laurier uit de saus en smeer het op de pizza. Gooi daarna alle groenten en vlees erop. Rasp wat van de kaas en gooi het er oven heen. Bakken en genieten maar!! Dat is lekker simpel is het niet?
Nu waar je op wachtte natuurlijk de vegetarische en vegan suggesties.
Niet fodmapproof vegan: vervang de kaas door vegan kaas, is tegenwoordig overal online te vinden en niet veel duurder dan schapenkaas. Vervang het vlees bv door spekreepjes van de ah, vegetarisch gehakt, en wokreepjes iets dergelijks. Je kan er eindeloos mee varieren. Kijk wel of je soms dingen moet kruiden, want het zit niet overal natuurlijk in.
Fodmapproof vegetarisch. Je hoeft alleen het vlees te vervangen, en in veel vleesvervangers met teveel soja. Quorn is er echter een die we wel mogen hebben, en je mag ook vleesvervangers hebben van lupine. Je kan het vleesgedeelte ook weg laten, en meer groenten nemen. Denk aan een lekkere mix van paddenstoelen of wortels.
Tot zover het recept! Geniet ervan en denk eraan, experimenteer zelf ook, want jij weet het beste wat jij lekker vind! Nom nom nom...
Ik ga trouwens kijken of ik betere, andere pizza bodems kan vinden dan ik heb gebruikt, want sommige vallen snel uit elkaar. Experimenteer er dus zelf ook mee!
- glutenvrije pizzabodem
- gerookte schouderhamplakken
- tomatensaus (pomodorro, in een pakje)
- cervelaat plakken
- champignons
- paprika
- kruiden naar smaak
- laurierblad
- 1 ei
- 2 laurierbladen
- spekreepjes, als nodig
- schapenkaas, belegen of ouder (let op de koolhydraten op verpakking!)
Tijd voor de pizza. Snij wat champignonetjes en ong een halve paprika in stukjes. Snij ook naar smaak wat van de cervelaat en ham op en neem als nodig wat spekreepjes. Mix de boel door elkaar. Verwarm de oven voor.
Kluts de ei, en bestrijk de pizzabodem er mee, vooral als de kreng uit elkaar valt. Zorg ook voor een stabiele bodem voor de bodem, als in een manier waarop je het in oven krijgt (meeste ovens is dat gewoon de plaat eruit halen voor voorverwarmen en de pizza op bakpapier erop liggen, maar elke oven is anders.). Haal de laurier uit de saus en smeer het op de pizza. Gooi daarna alle groenten en vlees erop. Rasp wat van de kaas en gooi het er oven heen. Bakken en genieten maar!! Dat is lekker simpel is het niet?
Nu waar je op wachtte natuurlijk de vegetarische en vegan suggesties.
Niet fodmapproof vegan: vervang de kaas door vegan kaas, is tegenwoordig overal online te vinden en niet veel duurder dan schapenkaas. Vervang het vlees bv door spekreepjes van de ah, vegetarisch gehakt, en wokreepjes iets dergelijks. Je kan er eindeloos mee varieren. Kijk wel of je soms dingen moet kruiden, want het zit niet overal natuurlijk in.
Fodmapproof vegetarisch. Je hoeft alleen het vlees te vervangen, en in veel vleesvervangers met teveel soja. Quorn is er echter een die we wel mogen hebben, en je mag ook vleesvervangers hebben van lupine. Je kan het vleesgedeelte ook weg laten, en meer groenten nemen. Denk aan een lekkere mix van paddenstoelen of wortels.
Tot zover het recept! Geniet ervan en denk eraan, experimenteer zelf ook, want jij weet het beste wat jij lekker vind! Nom nom nom...
Reacties
Een reactie posten