Hey joh, voedselbarbaar, niet met je fikken in het ijs!
Ik wil al een tijdje kokosijs maken. Ik heb een intolerantie voor lactose en voor soja en dat maakt ijs eten soms een beetje moeilijk wanneer je geen klachten wil hebben. Ze hebben bij de AH al wel kokosijs in de verkoopt, maar hey, wat is er nou leuker dan dingen zelf maken? Ja toch? Toen ik deze variant op Pinterest tegen kwam, dacht ik: ja dat is het! Ik heb het iets naar mijn wensen aangepast en het is erg makkelijk te maken. Niet perse een ijsmachine nodig!
Ingredienten: 2 blikken kokosmelk, instant-espressozakjes (ik dacht nescafe), donkerbruine suiker, vanille-aroma, chocoladevlokken
Maak een 3/4de gevulde mok espressokoffie met heet water uit de waterkoker en 2 zakjes van die instantespresso. Laat afkoelen. Wanneer afgekoeld, pak al je spullen bij elkaar, en pak ook nog een mixer en een grote kom, en vul een pan tot ongeveer de helft met gekookt water.
Doe de kom in de pan. Doe de suiker, naar smaak, in die kom en de espresso. Roer. Doe daarna de kokosmelk erbij en mix het geheel met de mixer tot romig. Doe daarna naar smaak de vanille-aroma erbij en mix dan nog even 1 á 2 minuten. Nu kan je nu al de vlokken erbij doen (niet teveel anders is het meer vlok dan room) maar je kan het ook doen vlak voor het de vriezer in gaat. Het is compleet afhankelijk van hoe grote stukjes je in het ijs wilt hebben. Hoe eerder, hoe kleiner de stukjes worden.
Zet het geheel minstens een uur in de koelkast om af te koelen. Daarna kan het de vriezer in. Als je goed wil letten op de ijskristallen is het handig om elke uur het ijs uit de vriezer te halen en om te roeren. Als je zo lui ben als ik, gooi je het in de vriezer voor dat je gaat slapen. Binnen een paar uur heb je lekker ijs. En voila. Jammie, en genieten maar!!!
Reacties
Een reactie posten