Vandaag voor Halloween presenteer ik jullie met een zelfgemaakt recept, speciaal voor die herfstdagen, verassend warm en toch ook koel, een ijstaart. Ik zeg er alvast bij dat alle ingredienten voor de taart bij de AH zijn gehaald, de smaken die ze daar hebben kunnen ze misschien bij andere winkelketens niet hebben, dat zal ik als ik jou was eerst even uitvogelen voor je gaat shoppen als AH niet een van je vaste winkels is.
Benodigheden:
Chocoladevlokken
Lange vingers
Roomboter, ongezouten
Malaga ijs
Kaneel ijs
Slagroomijs
Zet de ijs buiten de vriezer zodat het wat zachter word. Doe de helft van de boter in een pan en smelt zachtjes. Voeg wat vlokken toe voor de smaak. Wanneer de boter gesmolten is, maak je lange vingers fijn en voeg ze toe in de mix tot je een mooie dikke pap krijg. Pak een taartvorm en verdeel de mix over de bodem en druk goed aan. Zet minstens een half uur in de koelkast om hard te worden.
Haal na die tijd de taartvorm uit de koelkast. Verdeel eerst het malaga ijs over de bodem en druk het goed aan. Verdeel vervolgens het kaneel ijs goed over de eerste laag ijs zodat het redelijk gelijk is overal. Doe er als laatste ijs de slagroomijs op. Het geheel kan een beetje rommelig zijn en door elkaar heen lopen maar dat maakt het alleen maar charmanter en passender bij een rommelige herfst. Doe er als laatste lekker veel vlokken over en zet het geheel vervolgens een paar uur in de vriezer (zorg ervoor dat je zeker weet dat de taartvorm past, zeker als je net zo'n kluns ben als ik die bijna de taart in een van de kleine laatjes wou stoppen). Wanneer het goed bevroren is, niet te hard en niet te zacht kan je er puntjes van snijden. Hou er rekening mee dat de taart niet echt uit de vorm komt, dus je niet echt nette puntjes krijgt.
Eet smakelijk, enjoy Autumn!!
Benodigheden:
Chocoladevlokken
Lange vingers
Roomboter, ongezouten
Malaga ijs
Kaneel ijs
Slagroomijs
Zet de ijs buiten de vriezer zodat het wat zachter word. Doe de helft van de boter in een pan en smelt zachtjes. Voeg wat vlokken toe voor de smaak. Wanneer de boter gesmolten is, maak je lange vingers fijn en voeg ze toe in de mix tot je een mooie dikke pap krijg. Pak een taartvorm en verdeel de mix over de bodem en druk goed aan. Zet minstens een half uur in de koelkast om hard te worden.
Haal na die tijd de taartvorm uit de koelkast. Verdeel eerst het malaga ijs over de bodem en druk het goed aan. Verdeel vervolgens het kaneel ijs goed over de eerste laag ijs zodat het redelijk gelijk is overal. Doe er als laatste ijs de slagroomijs op. Het geheel kan een beetje rommelig zijn en door elkaar heen lopen maar dat maakt het alleen maar charmanter en passender bij een rommelige herfst. Doe er als laatste lekker veel vlokken over en zet het geheel vervolgens een paar uur in de vriezer (zorg ervoor dat je zeker weet dat de taartvorm past, zeker als je net zo'n kluns ben als ik die bijna de taart in een van de kleine laatjes wou stoppen). Wanneer het goed bevroren is, niet te hard en niet te zacht kan je er puntjes van snijden. Hou er rekening mee dat de taart niet echt uit de vorm komt, dus je niet echt nette puntjes krijgt.
Eet smakelijk, enjoy Autumn!!
Reacties
Een reactie posten