Vandaag heb ik voor het eerst zelf chocoladepasta gemaakt. Vrij van koemelk, noten, lactose, gluten, soja, en compleet vegan ook nog eens een keer. Ik moet eerlijk bekennen het was niet goedkoop maar ik denk dat het stukken goedkoper was dan de meeste recepten die ik online vond, die vegan zijn. Veel dure noten die gebruikt worden, dure chocolade, etc, en dadels. En ik had sommige dingen nog in huis wat er voor zorgde dat ik alleen kokosmelk en cacao poeder hoefde te halen. Ik ga proberen te kijken of ik nog goedkoper kan maken, met dezelfde yummie smaak en als ik succesvol ben, laat ik het weten!
De ingredienten voor dit recept zijn:
Cacaoboter (ik had nog een verpakking van 300gr van Body en Fit staan, die verpakking eromheen kan je gebruiken om de pasta in te doen)
Een blik kokosmelk
Rietsuiker
Cacao poeder.
Eigenlijk is het heel makkelijk. Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje en laat het geheel niet koken of te warm worden. Hou het in de gaten. Gooi er wanneer er een laag gesmolten een beetje rietsuiker in. Normaal zou ik zoetstof gebruiken (en nee zoetstof is niet slecht voor je) maar ik weet niet of het echt lekker is in dit en omdat de boter zo duur was, laat ik dat voor een later experiment. Zoetstof heeft toch een klassieke smaak. Stevia smaakt te dropperig voor dit, en honing moet je ook niet teveel van gebruiken met verhitten en kan de smaak ook teveel overheersen. In ieder geval, rietsuiker dus!! Net zo gezond als veel suikers van waar het ook vandaan komt als het gaat om de eenvoudige koolhydraatjes en erg lekker met cacao.
Nou zal de suiker niet snel opnemen in de boter maar langzaam dit is echter geen probleem. Als de boter bijna helemaal is gesmolten kan je het vuur uit doen van je pit, en de cacao poeder er door heen doen naar smaak! Mix het er goed doorheen met een mixer, en test de smaak uit met een theelepeltje proeven hier en daar. Zorg er voor dat de smaak wel een stukje sterker is dan je het uiteindelijk wil hebben, de kokos moet er door heen.
Zoals je al raad, als de smaak is zoals het moet zijn, gaat de kokosmelk er doorheen. Die hele blik, ook dat waterige deel. Hmmm hmmm echt waar. Mix het er allemaal stevig door, het begint al gelijk wat dikker te worden. Dat is omdat de boter gelijk al weer afkoelt. De suiker word nu ook snel goed opgenomen en proef nog even of het zoet genoeg is naar smaak. Je kan beter beginnen met te weinig dan teveel suiker.
Als het klaar is, giet het in de verpakking van de boter, wat net zou moeten passen of in een pot of wat je dan ook heb waar je het in wil doen en zet het in de koelkast, eerst zonder deksel. Geef het na een uur een roer en doe de deksel er op. Het word vanzelf dik en zoals ik geproeft heb inmiddels, erg yummy! Erg lekker chocoladerig en vol van smaak met een vleugje, niet te overheersend, kokos! Geniet ervan!!!
De ingredienten voor dit recept zijn:
Cacaoboter (ik had nog een verpakking van 300gr van Body en Fit staan, die verpakking eromheen kan je gebruiken om de pasta in te doen)
Een blik kokosmelk
Rietsuiker
Cacao poeder.
Eigenlijk is het heel makkelijk. Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje en laat het geheel niet koken of te warm worden. Hou het in de gaten. Gooi er wanneer er een laag gesmolten een beetje rietsuiker in. Normaal zou ik zoetstof gebruiken (en nee zoetstof is niet slecht voor je) maar ik weet niet of het echt lekker is in dit en omdat de boter zo duur was, laat ik dat voor een later experiment. Zoetstof heeft toch een klassieke smaak. Stevia smaakt te dropperig voor dit, en honing moet je ook niet teveel van gebruiken met verhitten en kan de smaak ook teveel overheersen. In ieder geval, rietsuiker dus!! Net zo gezond als veel suikers van waar het ook vandaan komt als het gaat om de eenvoudige koolhydraatjes en erg lekker met cacao.
Nou zal de suiker niet snel opnemen in de boter maar langzaam dit is echter geen probleem. Als de boter bijna helemaal is gesmolten kan je het vuur uit doen van je pit, en de cacao poeder er door heen doen naar smaak! Mix het er goed doorheen met een mixer, en test de smaak uit met een theelepeltje proeven hier en daar. Zorg er voor dat de smaak wel een stukje sterker is dan je het uiteindelijk wil hebben, de kokos moet er door heen.
Zoals je al raad, als de smaak is zoals het moet zijn, gaat de kokosmelk er doorheen. Die hele blik, ook dat waterige deel. Hmmm hmmm echt waar. Mix het er allemaal stevig door, het begint al gelijk wat dikker te worden. Dat is omdat de boter gelijk al weer afkoelt. De suiker word nu ook snel goed opgenomen en proef nog even of het zoet genoeg is naar smaak. Je kan beter beginnen met te weinig dan teveel suiker.
Als het klaar is, giet het in de verpakking van de boter, wat net zou moeten passen of in een pot of wat je dan ook heb waar je het in wil doen en zet het in de koelkast, eerst zonder deksel. Geef het na een uur een roer en doe de deksel er op. Het word vanzelf dik en zoals ik geproeft heb inmiddels, erg yummy! Erg lekker chocoladerig en vol van smaak met een vleugje, niet te overheersend, kokos! Geniet ervan!!!
Reacties
Een reactie posten