Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Chocoladepasta!

Vandaag heb ik voor het eerst zelf chocoladepasta gemaakt. Vrij van koemelk, noten, lactose, gluten, soja, en compleet vegan ook nog eens een keer. Ik moet eerlijk bekennen het was niet goedkoop maar ik denk dat het stukken goedkoper was dan de meeste recepten die ik online vond, die vegan zijn. Veel dure noten die gebruikt worden, dure chocolade, etc, en dadels. En ik had sommige dingen nog in huis wat er voor zorgde dat ik alleen kokosmelk en cacao poeder hoefde te halen. Ik ga proberen te kijken of ik nog goedkoper kan maken, met dezelfde yummie smaak en als ik succesvol ben, laat ik het weten!

De ingredienten voor dit recept zijn:
Cacaoboter (ik had nog een verpakking van 300gr van Body en Fit staan, die verpakking eromheen kan je gebruiken om de pasta in te doen)
Een blik kokosmelk
Rietsuiker
Cacao poeder.

Eigenlijk is het heel makkelijk. Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje en laat het geheel niet koken of te warm worden. Hou het in de gaten. Gooi er wanneer er een laag gesmolten een beetje rietsuiker in. Normaal zou ik zoetstof gebruiken (en nee zoetstof is niet slecht voor je) maar ik weet niet of het echt lekker is in dit en omdat de boter zo duur was, laat ik dat voor een later experiment. Zoetstof heeft toch een klassieke smaak. Stevia smaakt te dropperig voor dit, en honing moet je ook niet teveel van gebruiken met verhitten en kan de smaak ook teveel overheersen. In ieder geval, rietsuiker dus!! Net zo gezond als veel suikers van waar het ook vandaan komt als het gaat om de eenvoudige koolhydraatjes en erg lekker met cacao.

Nou zal de suiker niet snel opnemen in de boter maar langzaam dit is echter geen probleem. Als de boter bijna helemaal is gesmolten kan je het vuur uit doen van je pit, en de cacao poeder er door heen doen naar smaak! Mix het er goed doorheen met een mixer, en test de smaak uit met een theelepeltje proeven hier en daar. Zorg er voor dat de smaak wel een stukje sterker is dan je het uiteindelijk wil hebben, de kokos moet er door heen.

Zoals je al raad, als de smaak is zoals het moet zijn, gaat de kokosmelk er doorheen. Die hele blik, ook dat waterige deel. Hmmm hmmm echt waar. Mix het er allemaal stevig door, het begint al gelijk wat dikker te worden. Dat is omdat de boter gelijk al weer afkoelt. De suiker word nu ook snel goed opgenomen en proef nog even of het zoet genoeg is naar smaak. Je kan beter beginnen met te weinig dan teveel suiker. 

Als het klaar is, giet het in de verpakking van de boter, wat net zou moeten passen of in een pot of wat je dan ook heb waar je het in wil doen en zet het in de koelkast, eerst zonder deksel. Geef het na een uur een roer en doe de deksel er op. Het word vanzelf dik en zoals ik geproeft heb inmiddels, erg yummy! Erg lekker chocoladerig en vol van smaak met een vleugje, niet te overheersend, kokos! Geniet ervan!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

MCAS, de volgende stap in het proces

Hier komt eindelijk de volgende blog over mijn onderzoeken naar MCAS. Vorige week had ik een afspraak in het LUMC over MCAS bij een allergoloog. Vol goede moed ging ik er heen, al wist ik eerlijk gezegd niet hoe het ging lopen. Misschien had ik achteraf literatuur mee moeten nemen over MCAS maar goed het wordt arrogant gevonden wanneer je een dokter probeert te vertellen wat wat is, meestal gaan we er van uit dat ze alles weten.  Maar als er iets is wat meest van ons chronisch zieken weten is dat medici ook gewoon mensen zijn en we kunnen er niet vanuit gaan dat dokters perse alles weten. Weet je, met al die info die ze moeten weten kunnen ze wel eens dingen door elkaar halen, en heck met zoveel info die ze moeten weten zal er heus wel wat uit hun hoofd vallen, niet waar? Uiteindelijk was dat ook duidelijk in het gesprek. Hij en ik waren in een gesprek geraakt over MCAS waarin achteraf, na het gesprek helaas, duidelijk was dat hij het over een andere aandoening, mestcelaandoening h

Mast Cell Activation Syndrome, en waarom ik dit keer mijn hele onderzoeksproces ga bloggen

Ik zie er een beetje tegen op deze post te maken maar ik doe het toch, ongeacht de reactie van de wereld. Of eigenlijk meer van mijzelf. Ik voel me al vaak zo´n aanstelster, ik heb al zoveel aandoeningen, moet ik er nog perse meer hebben ook? Blijkbaar. Mogelijk. Mogelijk is dat mijn lot. Maar in dit geval hebben sommige van mijn aandoeningen met elkaar te maken en sluit het een het ander dus niet uit. Ik ga binnenkort naar een allergoloog/internist. Er is namelijk een grote kans dat ik iets heb dat Mast Cell Activation Syndrome heet. Een probleem met mijn mestcellen dus. Het is een variant op Mastocytosis, wat in Nederland bekend is geworden onder name van mestcelziekte. Waarom denk ik dit? Laat het me uitleggen. In de afgelopen 2 jaar ben ik in een zachte vaart in het begin, maar een toennemende vaart nu allergisch geworden, of intolerant, hoe je het ook wil noemen. Het begon met lactose, toen soja, daarna werd het alle gluten, lactosevrije melk, ik ging op het fodmapdieet, en toen

Update oa MCAS

Het is vandaag exact 3 maanden geleden dat ik voor het laatst geblogd heb, en al wist ik dat het een tijd terug was, is hoe lang geleden het is, toch best schokkend. Zeker omdat het gebrek aan bloggen puur was omdat ik er echt niet toe in staat was. Niet dat ik een superlange blog zal in kunnen tikken. Mijn lichaam is er totaal nog niet mee eens. Toch wil ik wel weer even updaten al is er niet echt veel goed nieuws. Heb ik al verteld dat ik ook gediagnosticeerd ben met OCD? Nee? Dat komt later wel. Als eerste dit; er zijn zoveel dingen die mee spelen in waarom ik mij zieker voelt dat er niet 1 duidelijke oorzaak aan te wijzen is maar meerderen. Er is de POTS, die absoluut niet tegen de warmte kan. Op warme dagen is het vechten om koel te blijven en niet black out te gaan terwijl je de moeite doet om te kunnen bewegen om te drinken en electrolyten en zout binnen te krijgen. De MCAS en alle buikklachten tellen ook nog eens mee. Fibromyalgie laat dan zien, hallo ik ben er ook nog. Maar