Doorgaan naar hoofdcontent

Chocoladepasta

Ik ben nog steeds op zoek naar de goedkope oplossing voor een allergenenvrije chocoladepasta die ook daadwerkelijk betaalbaar is, en zoals beloofd hou ik jullie op de hoogte. Ik ben sindskort begonnen met het FODMAP-dieet begonnen om er nu achter te komen waar ik nu precies nog al wel niet allergisch voor bent, en ik moet nu dus veel mogelijke allergenen vermijden. Dit doe ik met lijstjes, en heb ik voor mijzelf ook alles met lactose, en soja toegevoegd omdat ik al weet dat ik die allergieen heb, en koemelk, wat ook een mogelijkheid is. Het is veel puzzelwerk maar ik ga wel geloven dat het allemaal de moeite waard is! Ik heb trouwens sinds 2 dagen opeens hele heftige reacties op zeep op mijn handen, iig 2 merken, 1 merk niet, maar waar dat nu weer vandaan komt. Misschien gewoon de kou? Enfin, doet er niet toe, je hebt deze blog geopend vanwege de pasta natuurlijk!

Ingredienten: 
Suiker, naar voorkeur welke je gebruikt. Als je Fodmapt, check wat wel en niet kan. Honing is geen optie voor Fodmappers, en qua smaak raad ik zoetstof of stevia zeer zeker ook af.
Kokosmelk, klappermelk gebruikt van de Jumbo.
Kokoscreme/room, hard, verpakking bij de Jumbo ligt bij de kokosmelkblikken.
Cacaopoeder, suikervrij en puur. Blooker is vaak wel goed, heeft een heerlijke donkere smaak.

Nou ik ga eerlijk bekennen dat ik al verwachtte dat het misschien erg naar kokos ook zal smaken, en dat dat ook zo was. Daarnaast was mijn versie eigenlijk voor het mooie net iets te dun. Als je van kokos houd, net als ik, vind je dit erg lekker, en heb je zo lekker goedkope chocoladepasta, aangezien je op de kokosmelk na alles nog een keer gebruiken kan, of vaker zelfs. Maar aangezien ik een variant wil die mijn vriend net zo lekker vind en betaalbaar is, komen er nog meer recepten aan voor dit avontuur, dus hou mijn blog in de gaten!!

Verwarm de kokosmelk met de suiker naar smaak. Als de suiker opgelost is en het lekker warm is (hoef niet te koken), voeg na smaak cacaopoeder toe. Je hoeft niet zuinig te doen, anders proef je het niet boven de kokos uit. Mix het er goed door heen. Neem de helft van de blok creme en een mes en doe er boven de pan steeds kleine stukjes van bij. Roer af en toe goed door zodat het kan door mengen en smelten. Laat wat afkoelen, doe het in de pot en als het niet te warm meer is, in de koelkast. En voila! Hoe dikker je de pasta wil, hoe meer je van die kokoscreme gebruiken kan. 

Extra: Dit is dus de creme waar ik het over had: Jumbo Cocoscreme Santen
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

MCAS, de volgende stap in het proces

Hier komt eindelijk de volgende blog over mijn onderzoeken naar MCAS. Vorige week had ik een afspraak in het LUMC over MCAS bij een allergoloog. Vol goede moed ging ik er heen, al wist ik eerlijk gezegd niet hoe het ging lopen. Misschien had ik achteraf literatuur mee moeten nemen over MCAS maar goed het wordt arrogant gevonden wanneer je een dokter probeert te vertellen wat wat is, meestal gaan we er van uit dat ze alles weten.  Maar als er iets is wat meest van ons chronisch zieken weten is dat medici ook gewoon mensen zijn en we kunnen er niet vanuit gaan dat dokters perse alles weten. Weet je, met al die info die ze moeten weten kunnen ze wel eens dingen door elkaar halen, en heck met zoveel info die ze moeten weten zal er heus wel wat uit hun hoofd vallen, niet waar? Uiteindelijk was dat ook duidelijk in het gesprek. Hij en ik waren in een gesprek geraakt over MCAS waarin achteraf, na het gesprek helaas, duidelijk was dat hij het over een andere aandoening, mestcelaandoening h

Mast Cell Activation Syndrome, en waarom ik dit keer mijn hele onderzoeksproces ga bloggen

Ik zie er een beetje tegen op deze post te maken maar ik doe het toch, ongeacht de reactie van de wereld. Of eigenlijk meer van mijzelf. Ik voel me al vaak zo´n aanstelster, ik heb al zoveel aandoeningen, moet ik er nog perse meer hebben ook? Blijkbaar. Mogelijk. Mogelijk is dat mijn lot. Maar in dit geval hebben sommige van mijn aandoeningen met elkaar te maken en sluit het een het ander dus niet uit. Ik ga binnenkort naar een allergoloog/internist. Er is namelijk een grote kans dat ik iets heb dat Mast Cell Activation Syndrome heet. Een probleem met mijn mestcellen dus. Het is een variant op Mastocytosis, wat in Nederland bekend is geworden onder name van mestcelziekte. Waarom denk ik dit? Laat het me uitleggen. In de afgelopen 2 jaar ben ik in een zachte vaart in het begin, maar een toennemende vaart nu allergisch geworden, of intolerant, hoe je het ook wil noemen. Het begon met lactose, toen soja, daarna werd het alle gluten, lactosevrije melk, ik ging op het fodmapdieet, en toen

Update oa MCAS

Het is vandaag exact 3 maanden geleden dat ik voor het laatst geblogd heb, en al wist ik dat het een tijd terug was, is hoe lang geleden het is, toch best schokkend. Zeker omdat het gebrek aan bloggen puur was omdat ik er echt niet toe in staat was. Niet dat ik een superlange blog zal in kunnen tikken. Mijn lichaam is er totaal nog niet mee eens. Toch wil ik wel weer even updaten al is er niet echt veel goed nieuws. Heb ik al verteld dat ik ook gediagnosticeerd ben met OCD? Nee? Dat komt later wel. Als eerste dit; er zijn zoveel dingen die mee spelen in waarom ik mij zieker voelt dat er niet 1 duidelijke oorzaak aan te wijzen is maar meerderen. Er is de POTS, die absoluut niet tegen de warmte kan. Op warme dagen is het vechten om koel te blijven en niet black out te gaan terwijl je de moeite doet om te kunnen bewegen om te drinken en electrolyten en zout binnen te krijgen. De MCAS en alle buikklachten tellen ook nog eens mee. Fibromyalgie laat dan zien, hallo ik ben er ook nog. Maar